Mitä nuotti-valmennus on?

NUOTTI-valmennuksessa nuori saa itselleen henkilökohtaisen valmentajan, joka tapaa nuorta ja tarvittaessa nuoren kanssa työskenteleviä ammattilaisia
nuoren omassa arkiympäristössä. Valmentaja ja nuori pitävät yhteyttä myös tapaamisten välissä. Nuotti-valmennus on ratkaisukeskeistä yksilövalmennusta, jossa valmentaja auttaa nuorta itseään oivaltamaan ja löytämään hänen arvojensa mukaisia ratkaisuja kohti toivottua tulevaisuutta. 

Valmentajan tehtävänä on auttaa nuorta
• tunnistamaan omat vahvuutensa ja taitonsa
• innostumaan suunnittelemaan omaa tulevaisuuttaan
• ottamaan konkreettisia askelia kohti opiskelu- ja työelämää.
Valmennuksen tarkempi toteutus suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaan nuoren omaa itsemääräämistä kunnioittaen.

Valmennus on nuorelle maksutonta.

Kuka voi saada maksutonta NUOTTI-valmennusta?

”Nuotti-valmennus on tarkoitettu nuorille
• jotka ovat 16–29-vuotiaita
• joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä
• jotka eivät ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta eivätkä vietä suunniteltua välivuotta
• joiden toimintakyky on heikentynyt tavalla,joka estää heitä suunnittelemasta  tulevaisuuttaan ja pääsemästä opiskelemaan tai työhön.” www. kela.fi

Miten nuotti-valmennukseen pääsee?

Yhteydenotto Kelaan riittää. Lääkärinlausuntoa tai lomakkeita ei tarvita. Nuori itse tai nuoren kanssa työskentelevä ammattilainen voi ottaa yhteyttä Kelaan.
Nuori haastatellaan ja hakemus otetaan suullisesti vastaan.

Nuori itse voi ottaa yhteyttä valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205.

Nuoren kanssa työskentelevä ammattilainen voi ottaa yhteyttä Kelan valtakunnalliseen viranomaislinjaan 020 692 235.

Lue lisää NUOTTI-valmennuksesta, siihen ohjautumisesta.

Tarvitsetko apua nuotti-valmentajan etsimiseen?

Ota yhteyttä

Haluatko Nuotti-valmentajaksi?

Tutustu Nuotti-valmentajiimme:

Olen Sanna Laakkonen ja nuottivalmentajana haluan olla tukemassa ja auttamassa sinua kohti omia unelmiasi! Jos et vielä tiedä mihin suuntaan haluat mennä, niin voimme ottaa siitä yhdessä selvää. Minulle on helppo puhua mistä vaan asiasta ja olen myös hyvin kuunteleva sekä empaattinen valmentaja. Nuorten kanssa työskentely on minulle tuttua ja olen myös tehnyt runsaasti yhteistyötä eri verkostojen kanssa. Valmistun toukokuussa -24 psykoterapeutiksi ja olen myös ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. ”Valot pimeyksien reunoilla ovat toisinaan himmeitä ja harvassa. Sulla on sisälläs valtameren kokoinen voima, jonka sä voit oppaaksesi valjastaa.” Tämän itselleni tärkeän Apulannan kappaleen kautta haluan sanoa, että meissä jokaisessa on sisällä paljon voimavaroja ja vahvuuksia, jotka voivat jäädä piiloon, jos niitä ei kukaan huomaa ja sano myös ääneen!

Odotan innolla yhteistä työskentelyämme!

Olen Minna Paijo-Kuortti. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja (psykiatrinen hoito), valmistunut olen jo vuonna 1991 ja siitä lähtien olen toiminut turun psykiatrialla. Viimeiset 15 vuotta nuorten parissa. Olen myös ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Olen neljän jo aikuisen lapsen äiti ja kolmen pienen mummi. Perheeseen kuuluu mies ja pari koiraa.

Työssäni on tutuksi tulleet nepsyt, ahdistukset, unettomuus, sosiaalisten tilanteiden pelko sekä ns. kotiin jämähtäminen ja masennus. Tapani työskennellä on avointa vuorovaikutusta apuna käyttäen toimeen ryhtyminen ja omien voimavarojen etsiminen, jotta omat tavoitteet saavutetaan ja päästäisiin mahdollisemman hyvään lopputulokseen omien voimavarojen puitteissa. Huumori on työvälinen ja tavoitteena on löytää ilo jokaiseen päivään.

Tehdään yhdessä huomisesta tätä päivää parempi!